Un român stabilit la Berlin aduce pe litoral de şase ori mai mulţi turişti germani decât TUI

Agenţia germană de turism Messerschmidt Reisen, deţinută de Toni Messerschmidt, care a emigrat din România în 1983, a adus anul trecut pe litoralul românesc 1.250 de turişti germani, de şase ori mai mulţi faţă de grupul TUI.

126 afișări
Imaginea articolului Un român stabilit la Berlin aduce pe litoral de şase ori mai mulţi turişti germani decât TUI

Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin (Imagine: www1.messe-berlin.de)

"În acest an, după cum evoluează înscrierile, vom aduce peste 1.500 de turişti germani", a declarat Toni Messerschmidt pentru MEDIAFAX, la târgul de turism de la Berlin.

El a adăugat că turiştii veniţi anul trecut au preferat Mamaia şi hotelurile cu profil balnear din Eforie Nord şi Neptun.

Messerschmidt a emigrat din România în 1983 şi a lucrat pentru câţiva ani la TUI, iar în 1995 a deschis la Berlin o agenţie de turism.

Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin, care se desfăşoară între 9 şi 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atât ca suprafaţă cât şi ca număr de vizitatori. În 2010 târgul a avut 179.000 de vizitatori şi peste 11.000 de expozanţi.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vizitat miercuri standul României la târg şi s-a întâlnit cu reprezentanţii TUI. Grupul este nemulţumit de serviciile şi preţurile de pe litoralul românesc, iar Udrea le-a promis reprezentanţilor turoperatorului că va încerca să rezolve o parte din probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici