Un X gigantic şi strălucitor marchează locul din San Francisco unde funcţionează compania lui Elon Musk

  • Un X gigantic şi strălucitor marchează locul din San Francisco unde Elon Musk spune că intenţionează să funcţioneze în continuare compania sa, platforma de mesagerie X, cunoscută anterior ca Twitter.
  • Oficialii oraşului şi unii locuitori sunt nemulţumiţi de afişaj, potrivit Reuters.
772 afișări
Imaginea articolului Un X gigantic şi strălucitor marchează locul din San Francisco unde funcţionează compania lui Elon Musk

Sursa: AP / Mediafax Foto

Compania a ridicat, vineri, logo-ul „X” pe acoperişul sediului de pe Market Street, San Francisco, spre nemulţumirea vecinilor care s-au plâns de luminile deranjante şi a Departamentului de Inspecţie a Clădirilor (BID) din San Francisco, care a transmis că investighează structura.

Mutarea în acest spaţiu a urmat unei postări a lui Musk, în care anunţa că firma care acum se numeşte „X” va rămâne în San Francisco, în ciuda a ceea ce el a numit recenta „spirală a pierzaniei oraşului, cu o companie după alta care pleacă sau se retrage”.

Musk, care este şi CEO al producătorului de automobile electrice Tesla, a mutat sediul acestei companii din California în Texas în 2021. Păstrarea „X” în San Francisco ar putea fi un semn bun pentru un oraş care s-a luptat să îşi revină după pierderile din turism şi din afaceri suferite în timpul pandemiei.

Zona din centrul oraşului se luptă cu şomaj în sectorul tehnologic, cu plecarea marilor retaileri şi cu reducerea turismului. Traficul a scăzut pe măsură ce tot mai mulţi oameni lucrează de acasă, în timp ce marea criminalitate şi lipsa de adăpost au pătat imaginea oraşului.

„Frumosule San Francisco, chiar dacă alţii te părăsesc, noi vom fi mereu prietenii tăi”, a scris Musk.

Cu toate acestea, nu toţi locuitorii din San Francisc sunt dornici de prietenia lui Musk. Localnicii au înregistrat în weekend imagini video cu gigantul „X” strălucind şi pulsând, unii criticând luminile, spunând că sunt deranjante.

Între timp, Departamentul de inspecţie a clădirilor din San Francisco a deschis o anchetă asupra structurii, spunând că aceasta ar putea încălca regulile de autorizare.

Un inspector al BID a declarat într-un raport scris că reprezentanţii companiei au refuzat de două ori accesul la acoperiş al oficialilor care doreau să inspecteze logo-ul. Inspectorul a menţionat că unul dintre reprezentanţi a spus că semnul era temporar.

Nu a putut fi contactat un reprezentant al BID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici