Una dintre cele mai puternice ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi

  • Marea Britanie se confruntă cu o penurie de locuinţe, iar aceasta riscă să se agraveze şi mai mult în următorii ani.
  • Analiştii sunt de părere că naţiunea s-ar putea lovi de o criză care să aducă deficitul de locuinţe la 100.000 de la an la an, după ce guvernele locale au rămas fără bani cu care să ridice case, scrie Bloomberg.
49409 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai puternice ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi

Una dintre cele mai puternice ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi

Singurii câştigători din criza locuinţelor au ieşit politicienii. În urmă cu mai bine de patru ani, Partidul Conservator aflat la guvernare s-a angajat să construiască 300.000 de locuinţe noi pe an, un obiectiv pe care nu a reuşit să-l atingă în niciun an. Partidul Laburist, care conduce în sondaje, a egalat efectiv acest obiectiv, promiţând în octombrie să construiască 1,5 milioane de locuinţe în cinci ani, în cazul în care va ajunge la putere.

Promisiunile de campanie ale celor de la putere sună frumos, dar chiar şi dacă s-ar transforma în realitate, tot nu ar fi suficient. Ţara va trebui să facă un efort serios pentru a face faţă crizei, care presupune ridicarea a cel puţin 400.000 de locuinţe pe an, pentru a face faţă creşterii populaţiei – mai ales pe fondul imigraţiei – dar şi pentru a acoperi golul lăsat de cele 300.000 promise anterior de conservatori şi laburişti.

Problema este că numărul de locuinţe noi care se construiesc anual nu este nici măcar aproape de obiectivele stabilite. Ţara construieşte a construit în medie 200.000 de locuinţe pe an între 2018 şi 2022, mult sub ţintele pe care trebuie să le atingă. Mai mult, şantierele sunt blocate după un deceniu de reduceri bugetare care au lăsat sistemul fără resusele necesare pentru a ridica suficiente case în timp util.

Aproximativ 1.500 de noi proiecte rezidenţiale private au intrat în construcţie în Marea Britanie anul trecut, cel mai scăzut nivel din cel puţin un deceniu şi cu aproximativ 50% mai mic decât cel al aprobărilor din 2018, potrivit datelor compilate exclusiv pentru Bloomberg de către cercetătorul Glenigan Ltd.

CITEŞTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici