Unde trebuie să se angajeze tinerii care vor să dobândească abilităţi utile pentru lansarea în afaceri

Capacitatea de a comunica, disciplina în lucrul direct cu publicul şi mediul elegant de la locul de muncă le formează tinerilor care se angajează în turism abilităţi ce le vor fi utile pentru lansarea în afaceri, apreciază specialiştii din „industria ospitalităţii”.

441 afișări
Imaginea articolului Unde trebuie să se angajeze tinerii care vor să dobândească abilităţi utile pentru lansarea în afaceri

În ce domeniu trenuie să se angajeze tinerii care vor să dobândească abilităţi utile pentru lansarea în afaceri

„Experienţa acumulată în doar câţiva ani ca angajat în turism îi va fi foarte utilă unui tânăr care îşi începe acum cariera în acest domeniu, atât pentru accederea spre posturi mai bine plătite sau chiar spre conducerea firmei, cât şi pentru o eventuală lansare în afaceri pe cont propriu. Este adevărat că, la început, locurile de muncă nu sunt tocmai bine salarizate, dar asta se compensează cu abilităţile pe care le dobândesc tinerii angajaţi”, a declarat pentru MEDIAFAX consultantul în turism Traian Bădulescu.

„Cei mai mulţi dintre salariaţii care lucrează în turism spun că fac acest lucru din pasiune, acest domeniu fiind atractiv şi mereu ofertant. Cunoşti oameni foarte mulţi şi diferiţi, lucrezi într-un mediu elegant, uneori chiar luxos, astfel că îţi formezi aproape pe neştiute abilităţi de comunicare şi o anumită prestanţă personală care îţi va fi extrem de utilă în viitor. Turismul este prin excelenţă o industrie a comunicării elegante şi a ospitalităţii”, a mai spus consultantul.

Traian Bădulescu a observat şi „un paradox” în turism, în sensul că „pe de-o parte angajatorii au aşteptări relativ mari de la candidaţii pentru posturile oferite de ei, iar de cealaltă parte tinerii au o pregătire minimă şi, ca unic avantaj, entuziasmul”. Când angajatorii vor avea răbdarea neceasră, şi tinerii vor veni în număr mai mare să se angajeze, a mai spus consultantul.

De asemenea, tinerii au oportunităţi multiple de angajare în domeniul turismului, unde joburile nu sunt pretenţioase din punctul de vedere al studiilor, dar ei nu ajung să cunoască ofertele pentru că acestea sunt insuficient promovate, consideră specialiştii în resurse umane.

Angajarea pe posturi ca recepţioner sau barman ori valet, în cadrul unui hotel, este ideală pentru un tânăr aflat la început de drum în carieră, pentru că în acest domeniu se formează aptitudinile de comunicare directă cu oamenii şi de adaptare la cerinţele pieţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici