Ungaria va rămâne în recesiune şi în 2010

Economia Ungariei va rămâne în recesiune şi în 2010, chiar dacă aceasta se va reduce de la 6,5% în 2009 la 0,5% anul următor, a estimat, marţi, Consiliul Bugetar ungar, citat de Portfolio.hu.

21 afișări
Imaginea articolului Ungaria va rămâne în recesiune şi în 2010

Ungaria va rămâne în recesiune şi în 2010

Consiliul Bugetar a fost înfiinţat recent de stat pentru a supraveghea cheltuielile bugetare.

Totodată, autorităţile se aşteaptă la o stagnare a salariului real în sectorul privat, un avans moderat al şomajului şi scăderea ajustată a consumului. Ungaria ar putea înregistra excedent comercial în 2010, consideră specialiştii instituţiei.

Recesiunea din 2009 şi 2010 va fi urmată, potrivit prognozei Consiliului, de creştere economică de 3,3-3,4% în 2011 şi 2012.

Preşedintele Consiliul Bugetar, György Kopits, se aşteaptă ca reglementările adoptate de guvern în domeniul fiscalităţii, precum majorarea TVA, să contribuie cu un punct procentual la Produsul Intern Brut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici