Ungureanu l-a demis pe Marin Anton de la Mediu, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a demis pe Marin Anton din postul de secretar de stat în Ministerul Mediului, printr-o decizie semnată vineri, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului în urma moţiunii de cenzură votată în Parlament.

272 afișări
Imaginea articolului Ungureanu l-a demis pe Marin Anton de la Mediu, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului

Ungureanu l-a demis pe Marin Anton de la Mediu, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax foto)

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a cerut revocarea din funcţie a secretarului de stat Marin Anton încă de marţi după-amiază, pentru că acesta nu mai face parte dintr-un partid politic sau nu mai este susţinut de un partid politic din arcul guvernamental.

Preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că pleacă din partid, că renunţă la anunţata candidatură la şefia Consiliului Judeţean Giurgiu şi că îşi va da demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului.

În calitatea sa de secretar de stat la Ministerul Mediului, Marin Anton era preşedintele Comitetului de Analiză Tehnică pentru proiectul minier de la Roşia Montană. Cu toate că are această calitate, Marin Anton s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea dezvoltatorului proiectului, fiind acuzat de partizanat cu firma canadiano-română Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) de către ONG-urile care contestă intenţia firmei de a deschide cea mai mare exploatare auriferă de suprafaţă din Europa în localitatea din Munţii Apuseni.

Marin Anton este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Cabinet, cu o avere estimată de Forbes la aproape zece milioane de euro.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că s-a autosesizat din presă în legătură cu averea lui Anton şi că îl verifică pe acesta. Până în prezent, ANI nu a dat niciun detaliu despre stadiul investigaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici