Ungureanu spune că nu s-a gândit să aibă o afacere, dar că a avut amici care au falimentat rapid

Consiliul consultativ format din oameni de afaceri care să deruleze un dialog cu Guvernul va fi constituit probabil săptămâna viitoare, a anunţat, joi, premierul Ungureanu, el adăugând că nu s-a gândit niciodată să îşi deschidă o afacere, dar că a avut prieteni ale căror firme au falimentat repede.

188 afișări
Imaginea articolului Ungureanu spune că nu s-a gândit să aibă o afacere, dar că a avut amici care au falimentat rapid

Ungureanu spune că nu s-a gândit să aibă o afacere, dar că a avut amici care au falimentat rapid (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

"Nu m-am gândit niciodată să devin antreprenor, dar în anii 90 am avut amici care au falimentat foarte repede", a spus Ungureanu, la o conferinţă pe teme economice.

El a mai arătat că Guvernul va sprijini promovarea produselor româneşti în străinătate şi că, probabil săptămâna viitoare, va fi constituit Consiliul consultativ format din oameni de afaceri.

La începutul lunii martie, premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi-a anunţat intenţia de a constitui, în termen de două săptămâni, un consiliu consultativ format din oameni de afaceri, care să funcţioneze ca o interfaţă între mediul economic şi primul-ministru.

El a arătat că, prin exercitarea unei presiuni de către mediul de afaceri asupra instituţiilor statului, structurile guvernamentale se pot transforma din punct de vedere al eficienţei.

Premierul a apreciat totodată că oamenii de afaceri români ar trebui să fie mult mai prezenţi pe pieţe străine, inclusiv din afara Uniunii Eurpene, prin investiţii sau desfacerea produselor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici