Unicredit Ţiriac Bank a lansat produse de finanţare pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene

Unicredit Ţiriac Bank a lansat o gamă de produse de finanţare destinate proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile, pentru început fiind vizate patru măsuri din Programul Naţional privind Agricultura şi Dezvoltarea Rurală.

206 afișări
Imaginea articolului Unicredit Ţiriac Bank a lansat produse de finanţare pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene

Unicredit Ţiriac Bank a lansat produse de finanţare pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Banca pune la dispoziţia beneficiarilor scrisori de garanţie bancară pentru avansuri, credite punte, credite de investiţii şi facilităţi pe termen scurt.

Printre proiectele care pot beneficia în prezent de finanţare nerambursabilă se numără modernizarea fermelor agricole, cele încadrate în industria de procesare agroalimentare şi industria uşoară, activităţi meşteşugăreşti, servicii pentru populaţia rurală, precum şi sprijinirea turismului rural.

Scrisoarea de garanţie bancară este necesară încasării avansului de la autorităţi, iar valoarea acesteia poate acoperi 100% sau 110% din avans, în funcţie de programul operaţional în care se încadrează.

Durata maximă de implementare a unui proiect este de 24 sau 36 de luni, iar, astfel, creditul punte asigură necesarul de finanţare până la momentul încasării sumelor nerambursabile şi poate acoperi integral valoarea acestora.

De asemenea, creditul pentru investiţii este destinat acoperirii cofinanţării, atât a cheltuielilor eligibile, cât şi a cheltuielilor neeligibile, în proporţie de 75% din valoarea acestora.

În ceea ce priveşte facilitatea de pe termen scurt, instrumentul poate fi utilizat pentru cheltuieli curente, îndeosebi pentru plata TVA, considerată cheltuială neeligibilă.

Unicredit preia solicitările de cofinanţare, atât înainte de depunerea proiectelor, cât şi după aprobarea acestora.

Unicredit Ţiriac Bank este deţinută de grupul italian UniCredit, care mai deţine în România UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management, Pioneer Asset Management şi CA IB Romania.

În primul trimestru, Unicredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de 131 milioane lei (31 milioane euro), în urcare cu 68% faţă de perioada similară din 2008, în timp ce valoarea activelor a crescut cu 34%, la 18,5 miliarde lei (4,4 miliarde euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici