Unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto ai Ford ar putea intra în faliment

Visteon Corp, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto ai Ford, a angajat consilieri financiari şi juridici pentru a pregăti procedura de faliment, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Wall Street Journal (WSJ).

42 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto ai Ford ar putea intra în faliment

Unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto ai Ford ar putea intra în faliment

Totodată, producători de componente cu o situaţie financiară mai solidă discută cu specialişti în restructurare şi au intensificat presiunile asupra politicului pentru a preveni un potenţial colaps al industriei auto, scrie WSJ.

O parte dintre marii furnizori de piese auto din SUA intenţionează să solicite protecţie sub legea falimentului sau fac eforturi uriaşe pentru a evita acest scenariu, în contextul incertitudinilor legate de disponibilitatea Washingtonului de a oferi noi ajutoare de stat acestui sector, peste cele 17,4 miliarde de dolari acordate General Motors şi Chrysler.

Potrivit Financial Times, producătorii americani de componente auto ar putea solicita ajutoare de stat în valoare totală de cel puţin zece miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici