Unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Google, numit director general executiv al Yahoo

Yahoo! Inc. a numit-o în funcţia de director general executiv pe Marissa Mayer, vicepreşedinte Google şi unul dintre primii 20 de angajaţi ai motorului de căutare, care devine cel de-al cincilea lider din ultimii patru ani care va încerca să revigoreze compania.

407 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Google, numit director general executiv al Yahoo

Unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Google, numit director general executiv al Yahoo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mayer va prelua miercuri funcţia de la CEO-ul interimar Ross Levinsohn, care conduce compania din luna mai, când Scott Thompson a demisionat din cauza unor inexactităţi privind realizările academice.

Sub conducerea lui Mayer (37 de ani), Yahoo trebuie să recâştige atenţia utilizatorilor de internet pierduţi în favoarea Google, Facebook şi Twitter, precum şi să convingă advertiserii care s-au îndepărtat de companie.

Mayer a ajuns la Google în 1999, fiind cel de-al 20-lea angajat al motorului de căutare, şi este creditată cu întreţinerea paginii de start a companiei timp de 10 ani şi supravegherea unor facilităţi precum Gmail, Google News sau căutările de imagini, cărţi şi produse.

Mayer a fost trecută cu vederea de Larry Page, care a desemnat o nouă echipă de directori executivi după ce a fost numit CEO, în 2011.

Utilizatorii de internet au petrecut în medie, în luna martie, pe paginile Yahoo, 2 ore şi 15 minute, faţă de peste şase ore pe Facebook, potrivit datelor ComScore Inc. Cota de piaţă a Yahoo pe spoturi publicitare afişate online în SUA va scădea la 8% până în 2014, în timp ce amprenta cumulată a Google şi Facebook va creşte la 39%, estimează EMarketer.

Vânzările Yahoo au scăzut în 2012 pentru cel de-al treilea an consecutiv, cu 21%, la 4,98 miliarde de dolari, faţă de un vârf de 7,21 miliarde dolari în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici