Ursus preia Bere Azuga

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, a preluat Bere Azuga (BEGY), a anunţat, joi, Ursus.

63 afișări
Imaginea articolului Ursus preia Bere Azuga

Ursus preia Bere Azuga

"Deşi operaţiunea de concentrare economică în cauză cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal pe pieţele relevante identificate", se arată într-un comunicat al Ursus Breweries, care citează decizia Consiliului Concurenţei.

Pe de altă parte, compania a anunţat că acţionarii Bere Azuga au ales, vineri, un nou Consiliu de Administraţie, format din directorul general al Ursus Breweries, Stephan Maria Weber (preşedinte), Andrei Haret (membru) şi Andries de Groen (membru).

SABMiller a achiziţionat în ianuarie, prin intermediul Ursus Breweries, 70,56% din capitalul Bere Azuga. Grupul a anunţat, miercuri, că vrea să delisteze Bere Azuga de pe piaţa Rasdaq, urmând să lanseze o ofertă de preluare integrală.

În acţionaritul Bere Azuga se mai regăseşte fostul acţionar majoritar, Valerii Moraru, care controlează prin intermediul Rombas Trans International 21,35% din capitalul Bere Azuga.

Grupul americano-sud-african SABMiller deţine în România, prin Ursus Breweries, patru unităţi de producţie a berii, la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov.

Volumul vânzărilor SABMiller în România a crescut cu 18% în anul fiscal încheiat la 31 martie, iar avansul a încetinit semnificativ în al doilea semestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici