USR, despre măsurile fiscale anunţate de Teodorovici: PSD-ALDE continuă devalizarea economiei

Uniunea Salvaţi România a reacţionat, joi, la anunţul ministrului Eugen Teodorovici cu privire la măsurile fiscale luate de Guvern. USR susţine că PSD-ALDE continuă devalizarea economiei româneşti.

188 afișări
Imaginea articolului USR, despre măsurile fiscale anunţate de Teodorovici: PSD-ALDE continuă devalizarea economiei

USR, despre măsurile fiscale anunţate de Teodorovici: PSD-ALDE continuă devalizarea economiei

„PSD continuă, cu ajutorul aliaţilor de la ALDE, devalizarea economiei româneşti. Amnistia fiscală adoptată ieri de Guvern ne arată că istoria se repetă şi că PSD este tot mai incompetent la guvernare. Companiile de stat, îngropate în datorii ca urmare a căpuşării îndelungate şi a conducerii subordonate politic, îşi văd şterse iar datoriile, doar pentru a putea face altele noi”, a scris USR, pe Facebook.

Uniunea acuză coaliţia PSD-ALDE că fură bani din companiile de stat, apoi şerge datoria.

„Schema e simplă. Se fură din companiile de stat cât se poate. Ele acumulează datorii, mai ales la bugetul de stat. După care PSD şterge datoriile. Chiar este nevoie să fie şterse datoriilor companiilor de stat care au pierderi imense din cauza contractelor cu -băieţii deştepţi- şi a salariilor fabuloase pe care le plătesc angajaţilor? Să nu uităm că, potrivit unor calcule ale analiştilor economici, pierderile înregistrate în ultimul deceniu de către companiile unde statul este acţionar majoritar au sărit de 13 miliarde de lei!! Adică, cât deficitul fiscal înregistrat în primul semestru din 2019. Similar, firmele clientelei de partid care nu şi-au plătit datoriile către buget sunt, într-un fel recompensate, de Guvern, în timp ce firmele bun-platnice sunt discriminate, chiar pedepsite în guvernarea PSD-ALDE. #FaraPenali”, se mai arată în postarea USR.

Reacţia vine în urma amnistiei fiscale adoptate miercuri de Guvern.

Noi măsuri fiscale pentru a ajuta datornicii să îşi plătească restanţele de peste un milion de lei au fost adoptate în şedinţa de Guvern. Printre măsuri se află şi plata eşalonată a obligaţiilor bugetare, conversia în acţiuni a obligaţiilor, stingerea restanţelor prin darea în plată a unor imobile.

Conform proiectul, măsurile vizează persoanele fizice sau juridice cu datorii de peste un milion de lei şi posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să opteze pentru restructarea financiară şi să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.

Taguri:
psd,
alde,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici