UTI: Companiile din retail estimează o scădere de 17% a vânzărilor în acest an

Companiile de retail din România estimează pentru acest an o scădere a vânzărilor de circa 17%, situaţie care le va face să se concentreze pe diminuarea pierderilor, a declarat miercuri la un seminar Simona Dincă, director general la UTI Retail Solutions.

8 afișări

"În anul 2009, companiile din retail vor căuta să îşi stabilească obiective şi măsuri clare de menţinere a profitabilităţii. În paralel cu o scădere estimată a vânzărilor de circa 17%, companiile de retail se vor concentra pe diminuarea pierderilor, aceasta fiind cea mai importantă sursă de menţinere a profitabilităţii", a afirmat directorul general al UTI Retail Solutions, companie specializată în asigurarea sistemelor de securitate pentru centrele comerciale.

Dincă a adăugat că cei mai importanţi jucători pe piaţa de retail au înregistrat, în primele două luni ale acestui an, scăderi ale vânzărilor de până la 7% faţă de aceeaşi periodă din 2007

"Este evidend un trend pronunţat descrescător în vânzările de electrocasnice. După un 2008 care a continuat în trendul general ascendent al vânzărilor în retail, primele luni din 2009 arată deteriorarea indicatorilor pentru principalii comercianţi", a precizat ea.

UTI Retail Solutions, parte a grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, este o firmă specializată în soluţiile de securitate pentru spaţiile comerciale.

Firma a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici