Uzina Mecanică din Cugir a renunţat la disponibilizările programate

Uzina Mecanică (UM) din Cugir a renunţat, pentru acest an, la disponibilizarea de personal programată în cadrul programului de restructurare a societăţii, întrucât are contracte şi comenzi mari pentru anul viitor.

524 afișări
Imaginea articolului Uzina Mecanică din Cugir a renunţat la disponibilizările programate

Uzina Mecanică din Cugir a renunţat la disponibilizările programate (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit conducerii societăţii, în programul de restructurare din acest an a fost aprobată concedierea colectivă a 119 angajaţi, însă s-a decis să se renunţe la acest plan datorită comenzilor mari pe care societatea le-a primit pentru 2009.

Reprezentanţii UM Cugir au anunţat, totodată, că pentru anul viitor ar putea avea nevoie de mai mulţi angajaţi deoarece uzina are contracte şi comenzi mai mari, iar în această situaţie ar putea fi nevoiţi să angajeze personal pe o perioadă limitată de timp.

În luna octombrie a acestui an, UM Cugir anunţase că va disponibiliza, până la sfârşitul anului, doar 30 de angajaţi din cei 119 vizaţi iniţial de restructurare, aceştia urmând să primească plăţi compensatorii.

Directorul general al UM Cugir, Romulus Micu, declara, la acea dată, că disponibilizările fac parte dintr-un program de restructurare a industriei de armament, aprobat de Romarm la începutul anului, însă numărul angajaţilor concediaţi nu va fi aşa de mare pe cât se prefigura.

Uzina Mecanică Cugir a fost înfiinţată în urmă cu peste 200 de ani, fiind, până în 1989, una dintre cele mai importante societăţi comerciale din Alba.

Uzina era împărţită în două secţii: secţia civilă, care producea electrocasnice şi maşini unelte, şi secţia de produse speciale, care fabrica arme şi muniţie.

După Revoluţie, societatea a trecut printr-o serie de probleme economice, fiind nevoită să-şi reducă activitatea şi personalul, astfel încât mai are, în prezent, mai puţin de 1.000 de angajaţi, din cei peste 18.000, câţi avea înainte de 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici