Vacanţe fără restricţii în 2021: Acordul între Grecia şi Israel face posibil turismul pentru locuitorii celor două ţări

  • Grecii şi israelienii vaccinaţi pot face vacanţe fără restricţii în cele două ţări
  • Grecia a propus un paşaport de vaccinare în UE, dar a fost refuzată
  • Veniturile grecilor din turism au scăzut de la 18 la 4 miliarde de euro
5474 afișări
Imaginea articolului Vacanţe fără restricţii în 2021: Acordul între Grecia şi Israel face posibil turismul pentru locuitorii celor două ţări

Turismul revine la normalitate în 2021. Cel puţin pentru anumite ţări.

Israel şi Grecia au semnat un acord prin care cetăţenii lor vor putea merge liniştiţi în vacanţă în cele două ţări anul acesta. Singura condiţie – să fie vaccinaţi. La acest capitol, Israelul e lider mondial cu un procent de 38%. În schimb, Grecia e abia la 3,85%.

„Am discutat despre un acord privind apariţia unui paşaport verde, prin care israelienii, atunci când vom ridica restricţiile asupra zborurilor, să poată merge în Grecia fără nicio restricţie. Fără autoizolare, fără nimic”, a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Grecia a încercat să impună folosirea unui paşaport de vacinare şi în interiorul UE. S-a lovit de refuzul altor ţări. Acum, premierul Mitsotakis e gata să găsească turişti în alte state. După Grecia, ar putea veni un acord şi cu Marea Britanie.

„Am fost un mare susţinător al ideii de certificate de vaccinare în interiorul Uniunii Europene, trebuie să facilităm călătoriile după furnizarea dovezii de vaccinare”, spune Kyriakos Mitsotakis.

Turismul reprezintă o cincime din economia elenă. În 2019, Grecia a avut 34,2 milioane de turişti, dar numărul, precum şi profitul, a scăzut dramatic anul trecut.

Turismul grec s-a infectat în 2020

  • Turismul = 1/5 din economia greacă
  • Una din cinci slujbe în Grecia e în turism
  • Venituri din turism 2019: 18 miliarde €
  • Venituri din turism 2020: 4 miliarde €

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici