Valabilitatea dovezii de înmatriculare a unui vehicul a fost prelungită

Valabilitatea dovezii de înmatriculare a unui vehicul a fost prelungită din luna septembrie de la 30 la 90 de zile, ca urmare a demersului făcut de Registrul Auto Român (RAR) la Direcţia Regim Permis Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

69 afișări
Imaginea articolului Valabilitatea dovezii de înmatriculare a unui vehicul a fost prelungită

Valabilitatea dovezii de înmatriculare a unui vehicul a fost prelungită (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada martie-august au fost înmatriculate pentru prima oară 146.386 de vehicule, din care 15.831 de unităţi, reprezentând 10,81% din numărul total, au fost respinse la prima înmatriculare.

În acelaşi interval au mai fost înmatriculate 796.938 de maşini care nu se aflau la prima operaţie de acest gen, informează RAR.

Potrivit RAR, în general, autovehiculele la prima înmatriculare sunt în stare tehnică mai bună, aceasta degradându-se pe măsură ce autovehiculele circulă pe drumurile publice din ţară, iar o parte din autovehiculele venite pentru prima înmatriculare sunt autovehicule care nu au mai circulat în ultima vreme şi prezintă, în majoritatea cazurilor, defecţiuni la sistemul de frânare.

În primul semestru au fost înmatriculate lunar în medie 20.000 de cărţi de identitate, iar în luna iulie, după introducerea noii taxe, numărul s-a dublat, ajungând la peste 40.000 cărţi de identitate, iar în august au fost efectuate 50.000 de astfel de prestaţii.

În total, în intervalul iulie - august, au fost modificate aproximativ 133.000 cărţi de identitate, prin înscrierea valorii dioxid de carbon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici