Valorile cuprinse în ghidul proprietăţilor imobiliare, diminuate cu 15 la sută

Valorile orientative cuprinse în ghidul proprietăţilor imobiliare vor fi diminuate cu 15 la sută, societăţile de expertiză comunicând Camerei Notarilor Publici Bucureşti acest coeficient de corecţie, care a intervenit din cauza "evoluţii atipice a pieţii imobiliare" ca urmare a crizei economice.

738 afișări
Imaginea articolului Valorile cuprinse în ghidul proprietăţilor imobiliare, diminuate cu 15 la sută

Valorile cuprinse în ghidul proprietăţilor imobiliare, diminuate cu 15 la sută

Ghidul privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare - 2009, pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman, realizat de SC Euro-Expert SRL şi SC Expert Valuation SRL, a fost comunicat, potrivit Codului fiscal, tuturor birourilor notariale şi direcţiilor de finanţe publice din Circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti, fiind aplicabil începând cu data de 1 ianuarie.

Valorile orientative prezentate în ghid au fost estimate în condiţiile crizei economice mondiale, aflată în plină desfăşurare în perioada în care a fost aceasta elaborată, propunându-se, de asemenea, revizuirea valorilor prezentate în Ghidul 2009, în cazul unei evoluţii atipice a pieţii imobiliare ca urmare a actualei crize, se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de către Colegiul director al Camerei Notarilor Publici Bucureşti (CNPB).

"Din păcate, faţă de perioada de referinţă avută în vedere la realizarea Ghidului, au intervenit în scurt timp mai multe elemente care necesită, în opinia noastră, introducerea unui coeficient de corectare globală a valorilor orientative din Ghid", afirmă Colegiul.

Colegiul subliniază faptul că se referă, în primul rând, la deprecierea masivă şi accelerată a monedei naţionale faţă de euro, moneda în care sunt exprimate valorile orientative din Ghid, dar şi la acutizarea efectelor crizei economice asupra pieţei imobiliare, constatată inclusiv de mass-media încă din primele zile ale acestui an.

În acest sens, societăţile de expertiză au comunicat Camerei un coeficient de corecţie de 15 la sută a tuturor valorilor orientative din Ghid, cu precizarea că valorile reduse ale bunurilor imobile sunt aplicabile începând cu data de 26 ianuarie 2009, fiind înştiinţate despre aceasta şi Direcţiile Generale de Finanţe Publice ale Judeţelor Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman, precum şi a Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi:

Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti s-au redus cu 25% în 2008

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici