Vânzările Apple scad din nou, în ciuda unei cereri puternice pentru iPhone-uri. Computerele Mac şi iPod-urile sunt mai puţin atractive

Vânzările Apple au continuat să scadă, potrivit rezultatelor trimestriale, în ciuda cererii puternice pentru iPhone-uri şi pentru servicii precum platforma de streaming Apple TV+.

2247 afișări
Imaginea articolului Vânzările Apple scad din nou, în ciuda unei cereri puternice pentru iPhone-uri. Computerele Mac şi iPod-urile sunt mai puţin atractive

Gigantul tehnologic spune că veniturile au scăzut cu 1%, la 89,5 miliarde de dolari în perioada iulie-septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, notează BBC.

Computerele Mac şi iPad-urile înregistrează o cerere sub aşteptări.

Acesta este al patrulea trimestru consecutiv în care vânzările au scăzut de la an la an.

Într-o actualizare adresată investitorilor, firma a declarat că profiturile au ajuns la 23 de miliarde de dolari, fiind înregistrat un nou record al vânzărilor de iPhone-uri.

Suma obţinută din servicii precum iCloud şi Apple Music a atins, de asemenea, un maxim, aducând 22,3 miliarde de dolari pentru firma californiană, în creştere cu 16% faţă de anul precedent.

Dar a invocat îngrijorări legate de posibile probleme în ceea ce priveşte lanţul de aprovizionare care împiedică livrările noilor sale dispozitive iPhone 15 Pro şi Pro Max.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că "lucrează din greu pentru a fabrica mai multe".

"Credem că, mai târziu în acest trimestru, vom ajunge la un echilibru între cerere şi ofertă", a spus el.

Cook a declarat că firma are "cea mai puternică gamă de produse din istorie", în perspectiva perioadei cheie de comercializare în preajma Crăciunului.

Cu toate acestea, cea mai recentă actualizare a sugerat că alte articole Apple nu au reuşit să atragă atenţia clienţilor în ultima vreme.

De exemplu, vânzările computerelor Mac au scăzut la 7,6 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, faţă de 11,6 miliarde de dolari în anul precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici