Vânzările Dacia în Franţa au scăzut cu 10,5% în ianuarie, de două ori mai lent ca piaţa

Vânzările de autoturisme Dacia în Franţa au scăzut cu 10,5% în ianuarie, de la 7.748 unităţi în prima lună a anului trecut la 6.938 maşini, pe o piaţă cu un declin de două ori mai accelerat, de 20,7%, la 147.143 unităţi.

186 afișări
Imaginea articolului Vânzările Dacia în Franţa au scăzut cu 10,5% în ianuarie, de două ori mai lent ca piaţa

Vânzările Dacia în Franţa au scăzut cu 10,5% în ianuarie, de două ori mai lent ca piaţa (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Cota de piaţă a Dacia a urcat de la 4,18% în prima lună a anului trecut la 4,78%.

Înmatriculările de autoturisme ale grupului Renault, care deţine Dacia, au scăzut cu 33%, la 32.887 de unităţi.

Sandero s-a situat în prima lună a anului pe locul al 11-lea în topul celor mai vbine vândute mărci de autoturisme, cu 3.062 unităţi, iar Duster pe 12, cu 3.027 uniăţi înmatriculate, iar Logan pe 41, cu 849 unităţi.

Pe segmentul autovehiculelor comerciale uşoare, Dacia a înregistrat în ianuarie un declin de 8,1%, la 431 unităţi.

Franţa a fost anul trecut cea mai importantă piaţă de export pentru Dacia. Înmatriculările de autoturisme Dacia pe această piaţă au scăzut cu 15% anul trecut, la 88.980 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici