Vânzările de computere personale au crescut în volum cu 5,2% anul trecut

Vânzările de computere personale au crescut în volum cu 5,2% anul trecut, la nivel mondial, datorită avansului cererii în toate regiunile în al patrulea trimestru, liderul pieţei fiind grupul american Hewlett-Packard (HP), potrivit datelor companiei de cercetare Gartner.

14 afișări
Imaginea articolului Vânzările de computere personale au crescut în volum cu 5,2% anul trecut

Vânzările de computere personale au crescut în volum cu 5,2% anul trecut (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, în 2009 au fost comercializate 306 de milioane de computere la nivel mondial. Numărul unu mondial în materie de vânzări de calculatoare a fost HP, cu 58,947 milioane de unităţi comercializate, în creştere cu 11,3% faţă de 2008, şi o cotă de piaţă de 19,3%, faţă de 18,2% în 2008.

Anul trecut, compania Acer, din Taiwan, a urcat pentru prima dată pe locul doi în topul producătorilor de computere, înaintea companiei americane Dell.

În total, Acer a vândut 39,897 de milioane de calculatoare, în creştere cu 29,4%, ceea ce i-a conferit o cotă de piaţă de 13%, în timp ce Dell a comercializat 37,355 de milioane de unităţi, reprezentând o scădere de 9,1% comparativ cu 2008. Compania a avut în 2009 o cotă de piaţă de 12,4%, faţă de 14,1% în anul anterior.

Gartner subliniază că HP, ca şi Acer sau Toshiba, a beneficiat de o cerere puternică din partea persoanelor fizice, pe sectorul corporate, unde Dell este mai activă, vânzările înregistrând performanţe reduse.

În al patrulea trimestru, vânzările au urcat cu puţin peste 22%, comparativ cu perioada similară din 2008, cu evoluţii pozitive în SUA, în regiunea Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici