Vânzările de PC-uri ar putea creşte în acest an cu 20% la nivel mondial

Vânzările de computere personale vor creşte cu aproape 20% la nivel mondial în 2010, datorită succesului calculatoarelor portabile.

9 afișări
Imaginea articolului Vânzările de PC-uri ar putea creşte în acest an cu 20% la nivel mondial

Vânzările de PC-uri ar putea creşte în acest an cu 20% la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto)

Volumul vânzărilor de PC-uri va ajunge în acest an la 366,1 milioane de unităţi, ceea ce va duce la un avans de 12,2% a cifrei de afaceri pe piaţa de profil, la 245 de miliarde de dolari, estimează compania de cercetare Gartner, citată de La Tribune.

Actuala previziune a Gartner pentru 2010 este mai optimistă decât cea anterioară, din decembrie, în care se arăta că vânzările vor creşte în volum cu 13,3%, şi cu 1,9% în valoare.

"În 2009, computerele portabile au reprezentat 55% din vânzările totale de PC-uri. Până în 2012, acest segment va asigura 70% din livrări", a afirmat analistul Gartner George Shiffler.

Compania de cercetare anticipează creşterea cererii pentru calculatoare din partea populaţiei şi revenirea investiţiilor companiilor pentru modernizarea echipamentelor de calcul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici