Vânzările Renault-Nissan au crescut anul trecut cu 10%, la 8 milioane de autovehicule

Vânzările alianţei Renault-Nissan la nivel global, inclusiv partenerul rus AvtoVAZ, au crescut anul trecut cu 10%, la 8,03 milioane de autovehicule, datorită rezultatelor bune ale companiei japoneze în Statele Unite şi China.

113 afișări
Imaginea articolului Vânzările Renault-Nissan au crescut anul trecut cu 10%, la 8 milioane de autovehicule

Vânzările Renault-Nissan au crescut anul trecut cu 10%, la 8 milioane de autovehicule (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cifrele au fost anunţate marţi seara, la Salonul Auto de la Detroit, de directorul general al Renault şi Nissan, Carlos Ghosn.

Vânzările Nissan au urcat cu 14%, la 4,67 milioane de autoturisme şi camionete, în timp ce livrările Renault au crescut cu 4,6%, la 2,72 milioane. AvtoVAZ, deţinut în proporţie de 25% de Renault, a vândut 630.000 de autovehicule.

Cele trei companii nu au oferit alte detalii privind performanţele pentru anul trecut, însă Ghosn susţine că Nissan a depăşit performanţele medii din toate pieţele importante.

Pe ansamblu, vânzările de autoturisme au crescut anul trecut cu 8,9% în SUA, respectiv cu 10% în China.

Ghosn estimează că piaţa chineză ar putea încetini în acest an, în timp ce cererea din SUA ar trebui să urce cu 5-8%, iar piaţa europeană va suferi un declin de 3-5%, după ce s-a contractat anul trecut cu 1%.

"Asistăm la venirea recesiunii în Europa în 2012", a afirmat el la Detroit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici