Vass: Stimulentele vor fi în cotă procentuală, în funcţie de depăşirea planului de încasări

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat joi că stimulentele pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor vor fi acordate în cotă procentuală, în funcţie de nivelul depăşirii planului de încasări la buget.

20 afișări
Imaginea articolului Vass: Stimulentele vor fi în cotă procentuală, în funcţie de depăşirea planului de încasări

Vass: Stimulentele vor fi în cotă procentuală, în funcţie de depăşirea planului de încasări (Imagine: Mediafax Foto)

Ea a arătat că Legea salarizării unitare propune egalizarea salariilor interinstituţionale pentru aceeaşi funcţie.

"Orice stimulent nu se va mai acorda uniform angajaţilor, ci pe criterii de performanţă. Nu vor mai exista stimulente care ajung la un salariu sau de trei ori nivelul salariului, ci se vor acorda angajaţilor cu o activităţi legate de reducerea evaziunii fiscale sau accesarea fondurilor europene", a spus Andreea Paul Vass.

Ea a mai spus că pentru majorarea salariilor sunt necesare fie creşterea fiscalităţii, fie o eficienţă mai bună a activităţii funcţionarilor publici.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri că stimulentele salariale pot fi plătite la Ministerul Finanţelor doar angajaţilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale, însă rezultatele înregistrate până în prezent la nivelul instituţiei nu sunt pe măsura solicitărilor şi a planului de încasări stabilit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici