Veşti bune pentru şoferi: Google Maps va permite semnalarea radarelor de poliţie, la fel ca Waze

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe le observă pentru a împărtăşi informaţia cu ceilalţi şoferi, după ce gigantul Google a decis să introducă această opţiune care are deja succes aplicaţii precum Waze – care este deţinută tot de Google.

9285 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru şoferi: Google Maps va permite semnalarea radarelor de poliţie, la fel ca Waze

Veşti bune pentru şoferi: Google Maps va permite semnalarea radarelor de poliţie, la fel ca Waze

Google a anunţat săptămâna trecută că utilizatorii de Google Maps pe Android sau iOS vor putea să raporteze incidente precum radare, accidente, trafic îngreunat, străzi închise şi obstacolele de pe traseu, potrivit Business Insider.

Aplicaţii precum Waze, care este deţinută tot de Google, au atras critici vehemente de la organizaţiile de poliţie pentru că le permit şoferilor să vadă locaţiile agenţilor de poliţie.

Poliţia din New York, cea mai mare din SUA, a trimis în luna februarie o scrisoare către Google în care îi cere companiei să retragă acestă opţiune din aplicaţia Waze, argumentând că îi ajută pe cei care urcă beţi la volan să scape nepedepsiţi. În acelaşi timp, poliţia din Los Angeles şi Asociaţia Naţională a Şerifilor au lansat declaraţii asemănătoare.

La fel ca şi în cazul Waze, opţiunea Google Maps nu îi lasă pe utilizatori să raporteze diferite tipuri de operaţiuni ale poliţiei, ci doar radarele de viteză.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că gigantul american consideră că astfel va contribui la eforturile de a face drumurile mai sigure, argumentând că „informarea şoferilor cu privire la radarele de viteză îi obligă să conducă mai atent şi să ia decizii mai sigure când sunt pe drum”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici