Videanu: Am rezolvat problema băieţilor deştepţi pas cu pas

Băieţii deştepţi din energie nu mai există, ci s-au transformat în băieţi harnici, iar această problemă a fost rezolvată politic pas cu pas, "aşa cum se mănâncă un elefant", a declarat, duminică, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro TV.

48 afișări
Imaginea articolului Videanu: Am rezolvat problema băieţilor deştepţi pas cu pas

Videanu: Am rezolvat problema băieţilor deştepţi pas cu pas (Imagine: Gabriela Doboş/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere administrativ, nu am vrut să mă bag, pentru că (în calitate de ministru al Economiei - n.r.) nu era treaba mea. Din punct de vedere politic, pe mine m-a interesat să încerc să rezolv problema în paşi. Ştiţi cum se manâncă un elefant? Bucată cu bucată. Foarte important este să rezolvăm problema bucată cu bucată. Şi iacată, Hidroeletrica este una dintre cele mai lichide companii din România, pe baza rezultatelor pe care le are. Şi într-un an hidrologic, e adevărat, foarte bun, aşa cum a fost 2010. Dar, şi am mai spus acest lucru, băieţii deştepţi s-au transformat în băieţi harnici. Băieţii deştepţi nu mai sunt", a afirmat Videanu la Pro TV, care deţine funcţia de prim vicepreşedinte în cadrul PD-L.

El a arătat că faptul că băieţii deştepţi din energie, care cumpărau electricitate ieftină de la Hidroelectrica şi apoi o revindeau la preţuri mai mari, nu mai există, este probat de rezultatele finaciare ale Hidroelectrica.

"Vă dau un singur reper. În 2008, Hidroelectrica a avut un profit de 70 milioane (de lei), în 2009 de 68 milioane (de lei), iar pe primele opt luni din 2010 are un profit de 1.100 miliarde (de lei). Acest lucru pentru că am gestionat împreună cu cei de la Hidroelectrica. S-a mărit preţul mediu de vânzare la Hidroelectrica la 131 de lei (pe MWh), în condiţiile în care piaţa pe PZU este 147 (lei pe MWh). Plus facilităţile care sunt, ştiţi, plătesc în avans energia, niciun fel de problemă", a mai spus Videanu.

PZU este o platformă de de tranzacţionare a electricităţii a operatorului pieţei de profil OPCOM, deţinut de Hidroelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici