Videanu ar putea schimba majoritatea directorilor companiilor din portofoliu - surse

Ministrul Economiei, Adrian Videanu, ar putea înlocui majoritatea directorilor companiilor din portofoliu, un exemplu fiind Teodor Chirica, directorul general al Nuclearelectrica, funcţie dorită de mai multe persoane, au declarat surse din instituţie.

26 afișări
Imaginea articolului Videanu ar putea schimba majoritatea directorilor companiilor din portofoliu - surse

Videanu ar putea schimba majoritatea directorilor companiilor din portofoliu (Imagine: Mediafax Foto)

"Marea majoritate a directorilor companiilor din portofoliul Ministerului Economiei vor fi schimbaţi", au afirmat sursele citate.

Acestea au adăugat că pentru funcţia de director general al Nuclearelectrica sunt mai multe persoane interesate, dar nu a fost luată o decizie, şi că eventualul înlocuitor al lui Chirica trebuie să fie cunoscut la Bruxelles, având în vedere aprobarea de către Comisia Europeană a investiţiei în construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, a cărei valoare este evaluată la patru miliarde de euro.

"Va fi schimbat (Chirica, n.r.), dar este o situaţie mai specială, pentru că vrem să analizăm mai bine responsabilitatea şi investiţiile", au afirmat sursele citate.

Comisia Europeană urmează să decidă dacă intenţia autorităţilor române de a susţine cu fonduri publice participarea Nuclearelectrica la societatea mixtă care va construi unităţile 3 şi 4 încalcă sau nu regulile ajutorului de stat.

"Pentru această funcţie au fost vehiculate mai multe nume, dar se tot schimbă. La un moment dat a fost propus cineva care lucrează în companie, apoi o persoană din minister, dar ele sunt deja istorie. Sunt mulţi care-şi doresc această funcţie", au spus sursele.

Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă va fi derulată în parteneriat cu şase investitori privaţi, respectiv Enel (Italia), Electrabel (GDF Suez), CEZ (Cehia), RWE (Germania).

Contactat de MEDIAFAX, Chirica a declarat că nu a primit o înştiinţare oficială privind schimbarea sa din funcţie.

Totodată, Ministerul Economiei va evalua activitatea tuturor companiilor, societăţilor, agenţiilor şi institutelor din portofoliu, în special a celor din sectorul nuclear, pentru a decide dacă va menţine sau nu managementul acestora.

Ministerul Economiei are în portofoliu companii, societăţi, agenţii şi insitute de cercetare.

Unul din sectoarele care va fi analizat cu prioritate este cel al energiei şi resurselor nucleare.

"Vom reevalua tot ce ţine de nuclear, să le dăm întrebuinţarea corectă şi să păstrăm oamenii capabili", a adăugat altă sursă.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu (PDL), nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

În ultimele săptămâni, Videanu a schimbat directorii generali ai complexurilor energetice din Oltenia, SNLO, Romgaz şi Transelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici