Videanu: EADS vrea să producă la Ghimbav componente Airbus

Compania EADS vrea să producă în parcul industrial aerospaţial de la Ghimbav componente pentru avioanele Airbus, investiţie pentru care Guvernul va acorda garanţii de stat de 5-7 milioane de euro, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

22 afișări
Imaginea articolului Videanu: EADS vrea să producă la Ghimbav componente Airbus

Videanu: EADS vrea să producă la Ghimbav componente Airbus (Imagine: Cătălina Constantin/Mediafax Foto)

"Investiţia iniţială este de peste 90 milioane de euro, sper ca săptămâna viitoare să acordăm garanţia de stat", a spus Videanu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că producţia componentelor ar urma să înceapă în mai-iunie 2010, iar o astfel de investiţie ar putea fi un catalizator pentru alte companii care produc astfel de componente, la fel cum a fost cazul producătorului de maşini Dacia-Renault.

"Dacia Renault este un integrator al ajutorului de stat, pentru că sprijinul primit s-a răsfrânt asupra a 600 de agenţi economici", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici