Videanu: FMI a cerut României să monitorizeze companii care primesc subvenţii

FMI a cerut României să monitorizeze mai multe companii care primesc subvenţii, printre care, de la Ministerul Economiei, Compania Naţională a Huilei, Compania Naţională a Uraniului şi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, a declarat, marţi, într-o conferinţă, ministrul Economei, Adriean Videanu.

68 afișări
Imaginea articolului Videanu: FMI a cerut României să monitorizeze companii care primesc subvenţii

Videanu: FMI a cerut României să monitorizeze companii care primesc subvenţii (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Videanu, Ministerul Economiei va trebui să informeze lunar în legătură cu monitorizarea acestor companii.

Surse ministeriale au declarat săptămâna trecută pentru MEDIAFAX că Guvernul va dispune măsuri suplimentare de monitorizare a companiilor cu capital integral sau majoritar de stat pentru reducerea volumului de arierate şi încadrarea în cheltuielile de personal, după modelul de supraveghere financiar-bugetară derulat în anii anteriori cu FMI.

Ministerul Finanţelor şi cel al Muncii, dar şi alte instituţii, vor furniza FMI toate datele privind companiile publice aflate în monitorizare la începutul acordului încheiat cu instituţia internaţională, precum şi sancţiunile aplicate în cazul neîndeplinirii ţintelor stabilite, au declarat duminică pentru MEDIAFAX surse oficiale.

"În timpul programului, informaţiile vor cuprinde şi documentele privind sancţiunile aplicate - scăderea salariilor şi demiterea conducerii în conformitate cu prevederile Ordonanţelor 37/2008 şi 79/2008 - dacă bugetele şi ţintele de restructurare ale companiilor nu sunt realizate", au spus sursele, care citează documentele convenite de autorităţile române cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Citeşte şi:

România este obligată să informeze FMI despre companiile monitorizate

Prima rectificare a bugetului, în aprilie sau mai

România a convenit un acord cu FMI pentru 12,95 mld.euro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici