Videanu: Nu sunt afectat de criza economică, 85% din cifra mea de afaceri este în lumea arabă

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu spune că este un om fericit pentru că afacerile sale nu sunt afectate de criza economică mondială întrucât mare parte din producţia sa se adresează pieţei arabe, care este "în plină expansiune".

16 afișări
Imaginea articolului Videanu: Nu sunt afectat de criza economică, 85% din cifra mea de afaceri este în lumea arabă

Videanu: Nu sunt afectat de criza economică, 85% din cifra mea de afaceri este în lumea arabă

Întrebat dacă, în calitate de om de afaceri, a fost afectat de criza economică mondială, fostul primar al Capitalei a declarat că, din cauza crizei, s-a constatat o diminuare a cererii produselor sale pe piaţa internă, însă acest lucru nu i-a afectat afacerile întrucât peste 85 la sută din producţie se îndreaptă către piaţa arabă.

"Sunt un om fericit pentru că 85 la sută din cifra mea de afaceri este în lumea arabă. Acolo e piaţa mea. Pentru ce înseamnă piaţa românească, s-au redus comenzile la jumătate. Eu sunt într-o piaţă care nu este afectată de criză, ba din contră, sunt într-o expansiune extraordinară", a declarat Adriean Videanu.

Întrebat dacă afacerile sale au avut de suferit din cauza deprecierii leului în raport cu moneda europeană, Videanu a răspuns: "Depinde de inteligenţa fiecărui om de afaceri. Întotdeauna nu te finanţezi decât în moneda în care ai venituri. Nu poţi să te finanţezi în euro, dacă te adresezi pieţei interne, nu poţi să te finanţezi în euro dacă eu am piaţa arabă, care lucrează în dolari. Finanţarea trebuie să ţi-o faci cam în structura veniturilor. Influenţa cursurilor ar afecta mai puţin dacă s-ar ţine cont de acest lucru".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici