Videanu: Nu vreau "privatizări cantitative", ci asocieri cu parteneri străini pentru finanţare

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat joi că nu este interesat de "privatizări cantitative" în ceea ce priveşte companiile din portofoliul instituţiei, inclusiv cele energetice, ci de dezvoltarea acestor societăţi prin asocieri cu parteneri străini care să asigure finanţare.

11 afișări
Imaginea articolului Videanu: Nu vreau "privatizări cantitative", ci asocieri cu parteneri străini pentru finanţare

Videanu: Nu vreau "privatizări cantitative", ci asocieri cu parteneri străini pentru finanţare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu mă interesează privatizările cantitative, ci cele calitative. Nu vreau să vând companii sau active. Vreau parteneri străini care să vină cu lichidităţi pentru dezvoltarea business-ului. Sigur, dacă avem o ofertă de nerefuzat, putem să facem şi asta (privatizarea - n.r.)", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, oricum, condiţiile actuale ale pieţei nu favorizează "privatizările cantitative".

Sectorul energetic reuneşte unele dintre cele mai mari companii de stat din România, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz, Romgaz şi Transelectrica.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, săptămâna trecută, că privatizarea unor companii din domenii strategice ar trebui oprită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici