Videanu: Susţinem energia regenerabilă, dar nu şi speculatorii

România susţine investiţiile în energii regenerabile, în limite "rezonabile" care să asigure siguranţa sistemului, dar nu va sprijini speculatorii care vând proiecte investitorilor, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

39 afișări
Imaginea articolului Videanu: Susţinem energia regenerabilă, dar nu şi speculatorii

Videanu: Susţinem energia regenerabilă, dar nu şi speculatorii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Vă invit la proiecte care îşi demonstrează viabilitatea. Toate instituţiile statului vor sprijini producţia de energie regenerabilă, dar unele proiecte au, datorită birocraţiei, mici sincope. Vom susţine necondiţionat energiile regenerabile, dar în anumite limite rezonabile care să asigure siguranţa sistemului", a afirmat Videanu, prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

România are solicitări pentru construcţia unor capacităţi de 23.000 MW în turbine eoliene, cantitate mult prea mare în raport cu capacităţile de preluare în sistem a energiei produsă astfel.

"Evident că nu va putea să se dezvolte o astfel de capacitate. Nu vom sprijini speculanţii, adică pe cei care vând proiecte investitorilor. Să vină investitorii", a spus Videanu.

El a mai adăugat că susţine ideea ca Guvernul să poată emite în vacanţa parlamentară ordonanţe de urgenţă pentru susţinerea proiectelor de energie regenerabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici