Videanu: Zona Mioveni îndeplineşte condiţiile pentru construcţia noii centrale nucleare

Zona Mioveni îndeplineşte condiţiile pentru construcţia noii centrale nucleare, unde fabrica de combustibil nuclear îşi va dubla capacitatea de producţie începând cu 2010-2011, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, după ce a vizitat, cu premierul Emil Boc, sediul unităţii.

266 afișări
Imaginea articolului Videanu: Zona Mioveni îndeplineşte condiţiile pentru construcţia noii centrale nucleare

Videanu: Zona Mioveni îndeplineşte condiţiile pentru construcţia noii centrale nucleare

"Fabrica este pregătită să îşi dubleze producţia începând cu 2010-2011, pentru unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, se fac pregătiri pentru dublarea producţiei de combustibil", a spus Videanu.

Întrebat de presă dacă zona în care funcţionează fabrica îndeplineşte condiţiile cerute pentru amplasarea noii centrale nucleare, Videanu a răspuns: "Categoric, categoric".

Autorităţile au anunţat anul trecut că intenţionează să construiască o nouă centrală nucleară, având între două şi patru reactoare, iar o decizie în legătură cu amplasamentul acesteia va fi luată în luna septembrie.

Surse din Ministerul Economiei au declarat pentru MEDIAFAX în luna februarie că autorităţile au restrâns la două numărul amplasamentelor pentru construcţia viitoarei centrale nuclearelectrice.

Singura centrală nucleară din România, de la Cernavodă, funcţionează cu două grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare. Alte două rectoare cu puteri similare vor fi construite până în 2015- 2016.

Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni este membră a societăţii naţionale Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nuclearelectrice din România, cea de la Cernavodă, şi asigură combustibilul pentru funcţionarea celor două unităţi ale centralei.

În anul 1994, în urma retehnologizării realizate cu sprijinul Atomic Energy of Canada Ltd. (AECL), fabrica a fost autorizată ca producător de combustibil nuclear tip CANDU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici