Viitorul guvern va discuta cu BEI şi CE garanţiile pentru Renault şi Ford

Guvernul va discuta cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) şi ai Comisiei Europene (CE) despre solicitările Renault şi Ford privind acordarea unor garanţii de stat la credite BEI de 500 de milioane de euro, iar o decizie ar putea fi adoptată în primul trimestru din 2009.

8 afișări
Imaginea articolului Viitorul guvern va discuta cu BEI şi CE garanţiile pentru Renault şi Ford

Viitorul guvern va discuta cu BEI şi CE garanţiile pentru Renault şi Ford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul ar putea să decidă şi să aprobe garanţiile solicitate de Renault şi Ford în primul trimestru al anului viitor, după ce vor avea loc discuţii cu BEI şi CE", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Eugen Teodorovici.

El a afirmat că discuţiile dintre Executiv şi cei doi constructori auto sunt într-un stadiu incipient.

Ford şi Renault au cerut sprijin din partea statului român, sub forma unor garanţii de stat pentru finanţări BEI de 400 de milioane de euro, respectiv 100 de milioane de euro, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale, la finele săptămânii trecute.

Companiile auto sunt afectate, în această perioadă, de scăderea semnificativă a vânzărilor, din cauza crizei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici