Virgil Popescu acuză: România a devenit importator net de energie electrică din cauza OUG 114

  • Virgil Popescu a declarat că OUG 114/2018 a bulversat complet economia şi sectorul energetic, România devenind importator net de energie electrică în 2019
  • Potrivit ministrului Economiei, pe balanţa energetică a României, au fost zile de import şi zile de export
  • Ministrul a făcut declaraţiile la ZF Power Summit 2020
483 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu acuză: România a devenit importator net de energie electrică din cauza OUG 114

Popescu: România a devenit importator net de energie electrică din cauza OUG 114

„OUG 114/2018 a bulversat complet economia şi energia, de acolo a plecat acest lucru. O cantitate foarte mare de energie a fost scoasă de pe piaţa liberă şi a fost dusă pe piaţa reglementată, la un preţ mult mai mare. Hidroelectrica vinde pe piaţa concurenţială sub preţul reglementat. Scoţând această cantitate de energie electrică, în paralel cu majorarea preţurilor certificatelor de CO2, toate preţurile celorlalţi jucători au crescut, ceea ce a dus la competitivate în piaţă. Avem o procedură de tranziţie până la sfârşitul anului”, a spus ministrul demis al Economiei.

Potrivit acestuia, pe balanţa energetică a României, au fost zile de import şi zile de export.

„Nu cred că anul acesta va fi o îmbunătăţire simţitoare. Mi-aş dori ca România să fie pe balanţă pozitivă la sfârştiul anului, cred că putem”, a afirmat Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici