Vlădescu a amintit de Tăriceanu la ceremonia de garantare a creditului Ford

Proiectul Ford la Craiova a fost confruntat cu numeroase adversităţi, locale şi europene, dar problemele au fost depăşite prin contribuţia preşedintelui Ford Europa, John Fleming, şi cu sprijinul autorităţilor, inclusiv a fostului premier, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

17 afișări
Imaginea articolului Vlădescu a amintit de Tăriceanu la ceremonia de garantare a creditului Ford

Vlădescu a amintit de Tăriceanu la ceremonia de garantare a creditului Ford (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect în ciuda tuturor adversităţilor iniţiale, şi au fost foarte multe începând de la cele locale şi la cele europene şi, ulterior, la cea mai mare adversitate, care s-a numit criza şi situaţia pieţei auto. Şi a existat cineva care a făcut posibil acest proiect şi acel cineva se numeşte John Fleming. Şi deşi nu este printre noi astăzi, aş vrea să îi mulţumesc lui John, pentru că fără totala lui dedicaţie şi fără totala lui încredere că România poate să fie un jucător important pe piaţa auto, acest proiect nu ar fi existat niciodată", a spus Vlădescu, la ceremonia de semnare a documentelor de garantare a creditului contractat de Ford de la Banca Europeană pentru investiţii, organizată la sediul Guvernului.

El i-a asigurat totodată pe muncitorii de la uzina din Craiova că autorităţile vor continua să asigure proiectului acelaşi sprijin pe care l-a acordat inclusiv fostul prim-ministru (Călin Popescu Tăriceanu -n.r.).

"Îi asigur că, aşa cum în faza iniţială a proiectului au avut întregul suport, pornind cu preşedintele şi primul-ministru de atunci, sunt convins că de-a lungul derulării proiectului, preşedintele, primul-ministru, întregul guvern, autorităţile locale vor susţine acest proiect, pentru că este unul vital pentru viitorul României", a spus Vlădescu.

Grupul Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în 2007, când a achiziţionat 72,4% din capitalul firmei de la statul român, pentru 57 de milioane de euro. La acel moment, prim-ministru era liberalul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici