Vlădescu: Economia va rămâne în recesiune în acest an şi va creşte cu cel mult 1% în 2011

Economia României va rămâne în recesiune în acest an, iar estimările pentru 2011 nu sunt optimiste, indicând o creştere a PIB cuprinsă între 0 şi 1%, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

17 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Economia va rămâne în recesiune în acest an şi va creşte cu cel mult 1% în 2011

Vlădescu: Economia va rămâne în recesiune în acest an şi va creşte cu cel mult 1% în 2011 (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Suntem încă în recesiune. Cred că anul acesta vom continua să fim în recesiune", a spus Vlădescu, la Realitatea TV.

El a menţionat că în momentul de faţă nu poate da un orizont de timp pentru oprirea contracţiei economiei, afirmând totodată că nu este optimist în ceea ce priveşte estimările de creştere din primul semestru al anului viitor.

"Estimarea noastră este că în anul 2011 vom putea avea un an de stagnare sau pseudo-stagnare, cu creştere economică între 0 şi 1%. Tehnic, o creştere între 0 şi 1% este în zona stagnării", a mai arătat ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici