Vlădescu: Lucrăm în continuare pe un deficit de 5,9% din PIB

Ministerul Finanţelor Publice nu a propus deocamdată FMI modificarea ţintei de deficit bugetar, stabilită pentru acest an la 5,9% din PIB, a declarat marţi ministrul de resort, Sebastian Vlădescu, deşi Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru 2010.

26 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Lucrăm în continuare pe un deficit de 5,9% din PIB

Vlădescu: Lucrăm în continuare pe un deficit de 5,9% din PIB (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Nu am propus deocamdată niciun deficit. Deficitul cu care lucrăm este de 5,9% din PIB", a spus Vlădescu.

FMI a anunţat înainte de începerea discuţiilor privind a patra evaluare a acordului stand-by, că a modificat prognoza de creştere economică a României în acest an de la 1,3% la 0,8%.

Vlădescu, a declarat, luni, că una dintre analizele discutate cu echipa FMI prezentă la Bucureşti indică scăderea conomiei şi în acest an, precizând însă că nu a fost încă stabilită o estimare finală.

În condiţiile în care prognoza de creşetere economică ar putea fi ajustată şi mai mult în jos, atunci şi revizuirea bugetară implicită la nivelul veniturilor programate va fi mai amplă, iar menţinerea deficitului la 5,9% din PIB va presupune măsuri suplimentare de reducere a cheltuillor, ori de creştere a încasărilor, sau variante combinate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici