Vlădescu vede necesară o reformă completă a fiscului şi administraţiei publice

Sistemul de taxare şi administraţia publică au nevoie de o reformă completă, nu doar de ajustări, a declarat, miercuri, la Viena, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

26 afișări
Imaginea articolului Vlădescu vede necesară o reformă completă a fiscului şi administraţiei publice

Vlădescu vede necesară o reformă completă a fiscului şi administraţiei publice (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

El a arătat că îmbunătăţirea sistemului de taxare nu este suficientă pentru a putea atinge un nivel de venituri bugetare de 35-36% din PIB, şi de aceea trebuie regândit în totalitate.

În ceea ce priveşte administraţia publică, Vlădescu susţine, de asemenea, că este nevoie de o reformă profundă care să cuprindă şi schimbarea mentalităţii, care ar fi benefică pentru viitorul României.

"Pentru amândouă reformele este nevoie de multă voinţă politică", a adăugat Vlădescu.

El a precizat că nu există o decizie la nivel guvernamental, dar aceasta este viziunea sa personală.

Pe de altă parte, Vlădescu crede că în 2010 şi 2011 România va oferi surprize plăcute în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici