Vlădescu: Vom vedea dacă recesiunea va fi în acest an de -1%, -1,5% sau -2%

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, marţi, că efectul majorării TVA va fi analizat şi că "vom vedea dacă recesiunea va fi în acest an de -1%, -1,5% sau -2%".

13 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Vom vedea dacă recesiunea va fi în acest an de -1%, -1,5% sau -2%

Vlădescu: Vom vedea dacă recesiunea va fi în acest an de -1%, -1,5% sau -2% (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Efectul introducerii TVA de 24% trebuie analizat şi vom vedea dacă recesiunea este de -1,-1,5 sau -2%", a afirmat Vlădescu.

El a adăugat că deficitul bugetar luat în calcul în analizele actuale este cel convenit cu FMI, de 6,8%.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, Ovidiu Nicolescu, a declarat marţi, după o discuţie între patronate şi şeful misiunii în România, Jeffrey Franks, că FMI se aşteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2% şi să aibă o creştere modestă în 2011.

Totodată, Vlădescu a mai spus că Finanţele nu au în analiză un scenariu care să prevadă reducerea cotei unice de impozitare la 10%, concumitent cu o nouă majorare de TVA, la 25%.

misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia urmează să se discute şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici