Vladimir Putin a declarat venituri mai mici decât ale premierului Medvedev şi ale consilierilor

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a obţinut, în anul 2013, venituri de 3,7 milioane de ruble (74.000 de euro), mai puţin decât premierul Dmitri Medvedev, decât alţi membri ai Guvernului şi decât consilierii săi.

562 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a declarat venituri mai mici decât ale premierului Medvedev şi ale consilierilor

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform cifrelor oficiale, Vladimir Putin a declarat anul trecut venituri de 3,7 milioane de ruble (74.000 de euro), în scădere faţă de anul 2012. Putin deţine un apartament cu suprafaţa de 77 de metri pătraţi, un teren de 1.500 de metri pătraţi, un garaj şi trei autoturisme.

Premierul Dmitri Medvedev a avut venituri de 4,3 milioane de ruble (85.800 de euro), deţine un apartament de 368 m2 şi un teren de 4.700 m2.

Veniturile declarate de Putin sunt mai mici decât cele ale consilierilor săi. Spre exemplu, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a obţinut 9,2 milioane de ruble anul trecut (185.000 de euro).

Din cadrul Guvernului, doar trei miniştri au venituri mai mici decât salariul lui Putin: ministrul Agriculturii, Nikolai Fedorov, ministrul Telecomunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, şi ministrul Mediului, Serghei Donski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici