Vodafone cere Telefonica daune pentru abuz de poziţie dominantă

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone cere daune în valoare de 670 milioane euro companiei spaniole de telecomunicaţii Telefonica, invocând un abuz de poziţie dominantă pe piaţa din Spania, a anunţat, luni, grupul britanic.

38 afișări
Imaginea articolului Vodafone cere Telefonica daune pentru abuz de poziţie dominantă

Vodafone cere Telefonica daune pentru abuz de poziţie dominantă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Vodafone a confirmat, luni, informaţa apărută în cotidianul spaniol Le Pais şi a adăugat că acuzaţiile se referă la abuz de poziţie dominantă pe piaţa telefoniei mobile în perioada 1995-1999, situaţie care a afectat negativ afacerile companiei Airtel, deţinută de Vodafone.

Grupul britanic a achiziţionat în 2000 Airtel pentru a se extinde pe piaţa telecomunicaţiilor din Spania.

Suma totală de 670 milioane euro a fost calculată de compania de consultanţă Nera, a precizat oficialul Vodafone.

Reprezentanţii companiei spaniole nu au fost disponibili pentru comentarii.

Operatorul spaniol este lider pe piaţa serviciilor de telefonie fixă, mobilă şi Internet cu viteză ridicată din Spania.

La finele primului trimestru din 2008, Telefonica deţinea o cotă de 77% pe piaţa telefoniei fixe, urmată de companiile Ono, cu 4%, şi Orange, cu 2,6%.

În sectorul telefoniei mobile, Movistar, subsidiară a Telefonica, opera 45,7% din liniile telefonice, Vodafone 30,8%, iar Orange 21%. Pe segmentul Internetului cu viteză ridicată, ADSL, Telefonica are o cotă de piaţă de 56,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici