Vodafone: Criza financiară va afecta industria telecom

Criza financiară va afecta toate industriile unei economii naţionale şi, implicit, piaţa telecomunicaţiilor, dar impactul va fi mai redus comparativ cu sectorul financiar-bancar, a declarat, miercuri, directorul general al Vodafone România, Liliana Solomon.

48 afișări
Imaginea articolului Vodafone: Criza financiară va afecta industria telecom

Vodafone: Criza financiară va afecta industria telecom

"Eu cred că nicio industrie nu este imună la o criză financiară globală şi prin urmare cu siguranţă că acest fenoment va avea impact asupra întregii economii şi implicit asupra pieţei telecomunicaţiilor. Nu pot să apreciez impactul asupra telecomunicaţiilor, dar este clar că piaţa de profil va fi mai puţin afectată decât sectorul financiar-bancar", a spus Solomon.

Şeful Vodafone România a adăugat că este prea devreme pentru a aprecia impactul crizei financiare asupra economiei româneşti.

"Criza financiară abia a ajuns în România, după ce a început deja să afecteze ţările din Europa de Vest", a spus Solomon.

Directorul general al Vodafone a adăugat că actuala criză va afecta accesul la diferitele surse de finanţare, un element foarte important pentru multe companii, mai ales pentru IMM, iar costurile de creditare vor creşte şi vor diminua profitului net al firmelor. Totodată, cursul leu/euro va fi mult mai volatil.

"Cursul ba scade, ba creşte şi în aceste condiţii o posibilă predicţie este un proces dificil", a afirmat reprezentantul operatorului de telefonie mobilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici