Voestalpine îngheaţă pe termen nedefinit proiectul oţelăriei de la Marea Neagră

Voestalpine a îngheţat pe termen nedefinit proiectul de construcţie a unei oţelării de cinci miliarde de euro în zona Mării Negre, ca urmare a crizei financiare internaţionale, întrerupând în consecinţă şi procesul de securizare a terenului în România, a anunţat joi compania austriacă.

30 afișări
Imaginea articolului Voestalpine îngheaţă pe termen nedefinit proiectul oţelăriei de la Marea Neagră

Voestalpine îngheaţă pe termen nedefinit proiectul oţelăriei de la Marea Neagră

Cele patru state candidate pentru investiţie, România, Bulgaria, Turcia şi Ucraina, vor fi din nou evaluate la reluarea proiectului.

"Decizia cu privire la posibila locaţie a fost amânată pe termen nedefinit, pe fondul recesiunii anticipate pentru anul 2009 şi a incertitudinilor privind evoluţia ciclică din anii următori. Cele patru locaţii potenţiale din Bulgaria, România, Turcia şi Ucraina, identificate în cadrul proiectului de evaluare, vor fi reexaminate la reluarea proiectului', se arată într-un comunicat al companiei austriece.

Voestalpine va abandona activităţile de securizare a terenului din Constanţa, unul dintre potenţialele localţii ale oţelăriei cu o capacitate anuală de produicţie de circa cinci milioane de tone.

Compania a anunţat, în luna octombrie, că a amânat pentru 2009 luarea deciziei privind combinatul siderurgic din zona Mării Negre. La începutul lunii octombrie, reprezentanţii Guvernului şi cei ai Voestalpine au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea combinatului siderurgic în zona Mării Negre.

Voestalpine este deja prezentă în România, prin subsidiara sa britanică Elmsteel, care deţine din 2004 o fabrică la Satu Mare.

Producătorul de oţel a raportat venituri de 10,5 miliarde de euro în anul fiscal 2007/2008, cu 51% peste nivelul de aproape şapte miliarde de euro din intervalul anterior, şi un profit net mai mare cu 31%, la un miliard de euro.

Citeşte şi:

Guvernul şi Voestalpine au semnat memorandumul pentru construcţia unui combinat siderurgic

Guvernul a garantat Voestalpine sprijin la CE pentru emisii

Silaghi: România poate oferi Voestalpine unele ajutoare de stat

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici