Volkswagen anunţă oficial rechemarea a peste 384.000 de vehicule pe piaţa chineză

Grupul german Volkswagen a anunţat oficial, miercuri, rechemarea a 384.181 de vehicule de pe piaţa chineză, pentru remedierea unei defecţiuni la cutiile de viteză, care săptămâna trecută a fost subiectul unei emisiuni de televiziune cu audienţă mare.

173 afișări
Imaginea articolului Volkswagen anunţă oficial rechemarea a peste 384.000 de vehicule pe piaţa chineză

Volkswagen anunţă oficial rechemarea a peste 384.000 de vehicule pe piaţa chineză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cazuri rare, o defecţiune electrică poate provoca oprirea alimentării cu electricitate a maşinilor aflate în mers", se arată într-un comunicat al VW, care precizează că direcţia şi sistemul de frânare nu sunt afectate de această problemă.

Vehiculele vizate de campania de rechemări, fabricate în perioada decembrie 2008-începutul lunii martie 2013, sunt modele importate, precum Audi A3, şi altele asamblate în China, cum sunt Volkswagen Magotan şi Passat, conform autorităţii chineze pentru supravegherea calităţii produselor.

Autoritatea a ajuns la concluzia, după o investigaţie de un an, că sistemul cutiei de viteză DSG fabricat de grupului german, care nu necesită ambreiaj, poate provoca pene de motor şi riscuri ascunse pentru siguranţă.

Grupul german a precizat că va înlocui gratuit componentele defecte ale cutiilor de viteză.

VW, cel mai mare constructor auto european, a vândut anul trecut 2,8 milioane de vehicule pe piaţa chineză, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, la o producţie de 2,6 milioane de unităţi în China.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că va înfiinţa în următorii ani 6-7 noi fabrici în China, pe lângă cele 12 existente deja, astfel ca în 2018 să ajungă la o producţie de peste 4 milioane de vehicule pe an.

China este din 2009 cea mai mare piaţă auto la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici