Volkswagen ar putea plăti DAUNE autorităţilor locale din Germania. Sumele cerute în instanţă, uriaşe/ Ce i se impută gigantului auto

Landul german Baden-Wuerttemberg solicită daune de la Volkswagen, după ce autorităţile locale au achiziţionat vehicule diesel care se confruntă acum cu interdicţii în oraşe precum Stuttgart, a anunţat Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters.

1323 afișări
Imaginea articolului Volkswagen ar putea plăti DAUNE autorităţilor locale din Germania. Sumele cerute în instanţă, uriaşe/ Ce i se impută gigantului auto

Volkswagen ar putea plăti DAUNE autorităţilor locale din Germania. Sumele cerute în instanţă, uriaşe/ Ce i se impută gigantului auto

Activiştii germani de mediu au obţinut anul trecut o în instanţă o decizie care a forţat oraşele să ia în considerare interzicerea vehiculelor diesel mai vechi pentru a aduce emisiile în conformitate cu normele europene de poluare.

Potrivit cotidianului, autorităţile din Baden-Wuerttemberg au deschis un proces la o instanţă din Stuttgart la sfârşitul anului trecut, solicitând despăgubiri de zeci de milioane de euro.

Volkswagen nu a confirmat informaţia. Dar compania a precizat că instanţele, în decizii anterioare, nu dat câştig de cauză solicitanţilor de despăgubiri, pentru că autovehiculele VW erau autorizate să circule la momentul vânzării.

Oficialii Baden-Wuerttemberg nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Publicaţia spune că au fost achiziţionate vehicule diesel pentru poliţie şi nu specifică modul în care Baden-Wuerttemberg a pierdut bani.

Din 2015 Volkswagen se află în centrul scandalului privind emisiile trucate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici