Volkswagen: Circa 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare ale grupului sunt dotate cu softul ilegal

Aproximativ 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare ale Volkswagen (VW) sunt dotate cu softul care reduce nivelul noxelor în timpul testelor, a anunţat marţi producătorul auto german, transmite MarketWatch.

4079 afișări
Imaginea articolului Volkswagen: Circa 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare ale grupului sunt dotate cu softul ilegal

Volkswagen: Circa 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare ale grupului sunt dotate cu softul ilegal

Un purtător de cuvânt al diviziei de vehicule comerciale a VW nu a putut să ofere informaţii legate de regiunile unde au fost comercializate aceste vehicule şi care modele sunt afectate, datele fiind în curs de evaluare.

Portofoliul de vehicule comerciale uşoare al VW include modele precum Caddy şi Transporter.

Grupul a anunţat deja că softul ilegal a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de automobile la nivel mondial. Dintre acestea, circa 5 milioane sunt vehicule sub brand VW, 2,1 milioane Audi şi 1,2 milioane Skoda.

Un purtător de cuvânt al diviziei spaniole Seat a declarat că 700.000 de automobile ale mărcii sunt afectate.

Un purtător de cuvânt al Porsche a spus săptămâna trecută că niciunul dintre modelele diviziei nu a fost echipat cu softul care modifică rezultatul testelor de poluare.

Guvernul german a impus VW ca până pe 7 octombrie să prezinte un plan de remediere a problemei, în timp ce Comisia Europeană lucrează la un plan de îmbunătăţire a regulilor de testare a emisiilor poluante ale automobilelor, inclusiv în condiţii normale de trafic.

Noul director general al VW, Matthias Mueller, a declarat marţi că grupul va rechema până la 11 milioane de vehicule diesel implicate în scandalul emisiilor, pentru a se asigura că motoarele acestora respectă standardele referitoare la nivelul noxelor.

Mueller a spus că grupul a conceput un plan cuprinzător de reechipare a automobilelor care va fi prezentat autorităţilor de reglementare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici