Volkswagen nu va fuziona mărcile Scania, MAN şi VW camioane

Volkswagen poate beneficia de efectele sinergiilor fără să fie nevoit să fuzioneze brandurile Scania, MAN şi VW camioane, a declarat directorul general al grupului german, Martin Winterkorn.

340 afișări
Imaginea articolului Volkswagen nu va fuziona mărcile Scania, MAN şi VW camioane

Volkswagen nu va fuziona mărcile Scania, MAN şi VW camioane

"Nu avem nevoie să fuzionăm cele trei branduri pentru a beneficia de efectele de sinergie. Nu vom face o singură companie din cele trei mărci puternice", a afirmat Winterkorn, într-un interviu pentru publicaţia germană Handelsblatt.

Volkswagen a încheiat un acord în luna martie pentru a prelua controlul asupra constructorului suedez de camioane Scania şi este cel mai mare acţionar al MAN, cu o participaţie de circa 30%, ceea ce a declanşat speculaţii că producătorul german şi-ar putea majora interesele la MAN şi să formeze un grup uriaş.

Strategia grupului este de a utiliza o serie de mărci, în timp ce va economisi bani prin utilizarea tehnologiei şi achiziţiilor comune, a menţionat şeful Volkswagen.

Volkswagen, cel mai mare constructor din Europa, produce şi vehicule comerciale uşoare în Europa şi camioane în America de Sud.

Cel mai mare acţionar al grupului, Porsche, a anunţat că intenţionează să-şi majoreze participaţia la peste 50%, după ce va rezolva dificultăţile legate de legile anti-trust, dar Winterkorn a menţionat că Volkswagen îşi va urma propria strategie.

"Porsche nu va lua decizii operaţionale pentru Volkswagen", potrivit şefului grupului german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici