Volkswagen reporneşte producţia după ce a suferit o pană IT majoră

Volkswagen a anunţat joi că pana majoră din IT, care a dus la oprirea producţiei în majoritatea uzinelor germane, a fost rezolvată, iar reţeaua sa globală de producţie a fost repusă în funcţiune, potrivit Reuters.

126 afișări
Imaginea articolului Volkswagen reporneşte producţia după ce a suferit o pană IT majoră

Volkswagen reporneşte producţia după ce a suferit o pană IT majoră

Incidentul, despre care VW a spus că a început miercuri la ora 10.30 GMT, a afectat întregul grup Volkswagen, care include marca Porsche AG şi Audi, subliniind vulnerabilitatea infrastructurii de reţea la cel mai mare producător auto european.

„Problemele de infrastructură IT din reţeaua Volkswagen au fost rezolvate în cursul nopţii, iar reţeaua este din nou stabilă”, a precizat Volkswagen, fără a oferi detalii privind impactul sau cauza incidentului.

Compania a precizat că este puţin probabil ca un atac extern să fi fost cauza incidentului.

„Aplicaţiile afectate sunt în prezent repornite. Reţeaua globală de producţie este funcţională, iar producţia este aşteptată să continue conform planului”, a precizat compania, adăugând că sistemele individuale pot fi în continuare afectate în timpul unei faze de tranziţie.

Incidentul survine la o lună după ce o defecţiune a sistemelor a dus la oprirea producţiei interne la Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume.

Întreruperea a afectat sediile germane ale Volkswagen din Wolfsburg, Emden, Osnabrueck, Hanovra, Dresda şi Zwickau, precum şi fabricile de componente din Braunschweig, Kassel, Chemnitz şi Salzgitter.

„Încă nu există indicii că întreruperea a fost cauzată de influenţe externe”, a precizat Volkswagen.

Evenimentul a pus în centrul atenţiei siguranţa infrastructurii în cadrul corporaţiilor de top din Germania şi a atras comentarii din partea ministrului Transporturilor, Volker Wissing, care a cerut o mai bună protecţie.

„Avem nevoie aici de sisteme de siguranţă care să funcţioneze”, a declarat Wissing pentru postul de televiziune RTL/n-tv. „Trebuie să fie clar pentru toată lumea că infrastructura digitală este o infrastructură critică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici