Volkswagen va începe producţia de serie a automobilelor electrice în 2013

Volkswagen (VW), cel mai mare constructor auto european, va începe, în 2013, producţia de serie a automobilelor electrice, urmând ca acestea să reprezinte, cinci ani mai târziu, 3% din vânzările grupului.

44 afișări
Imaginea articolului Volkswagen va începe producţia de serie a automobilelor electrice în 2013

Volkswagen va începe producţia de serie a automobilelor electrice în 2013 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul VW este să domine piaţa maşinilor electrice, în 2018. Vrem să ajungem la o pondere de 3% din vânzările grupului la acea dată", a declarat directorul general al grupului german, Martin Winterkorn.

VW este în prezent în întârziere în privinţa tehnologiilor hibrid şi electrică, dar mizează pe lansarea, în 2013, a automobilului electric E-UP, urmat, la sfârşitul acelui an, de modelele electrice Golf şi Jetta.

În paralel, constructorul german va lansa pe piaţă mai multe vehicule hibrid, respectiv berlina Jetta în 2012, urmată de modelele Golf şi Passat în 2013.

Pe de la parte, Audi a anunţat, luni, lansarea primului hibrid Q5, la sfârşitul lui 2010-începutul lui 2011, urmat de vehiculul electric e-tron, în 2012, care va fi disponibil pe piaţă "în serii mici".

Daimler a lansat primul model hibrid la jumătatea anului 2009 şi a cumpărat o companie specializată în baterii, Li-Tec.

BMW testează la rândul său vehicule electrice Mini, în SUA şi Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici