Volkswagen va reduce orele de lucru pentru 10.000 de angajaţi

Volkswagen va reduce orele de lucru pentru 10.000 de angajaţi de la fabrica din Wolfsburg şi va reduce producţia la încă două site-uri germane, potrivit unei surse apropiată de subiect, citată de Bloomberg.

777 afișări
Imaginea articolului Volkswagen va reduce orele de lucru pentru 10.000 de angajaţi

Volkswagen va reduce orele de lucru pentru 10.000 de angajaţi

Măsura vine în condiţiile în care producătorul auto a întâmpinat dificultăţi de livrare pe fondul întârzierilor partenerilor care produc piese pentru maşini, care nu au furnizat necesarul de producţie.

Cel mai mare producător european a anunţat miercuri că producţia de Golf de la Wolfsburg a fost afectată din cauza furnizorului ES Automobilguss GmbH nu a mai livrat o serie de componente necesare pentru fabricarea cutiilor de viteză.

Un purtător de cuvânt pentru ES AUtomobilguss a spus că "firma noastră este într-o dispută legală cu Volkswagen şi este obligată să păstreze confidenţialitatea discuţiilor".

Planul de a reduce programul de lucru pentru o parte din personalul de la Wolfsburg, unde lucrează peste 60.000 de persoane, este cea mai recentă "picătură" în scandalul pe care Volkswagen îl are cu furnizorii de părţi.

Celelalte două fabrici afectate vor fi cea din Kassel, unde VW produce cutiile de viteză, şi cea din Zwickau, de asamblare a vehiculelor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici